Andere telefoonmakers mogen nano-simkaart Apple gratis gebruiken

Andere telefoon-fabrikanten zouden Apple's nano-simkaart gratis mogen gebruiken, mits deze als standaard wordt gebruikt. Dit blijkt uit een brief van Apple aan ETSI.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SimkaartenDe nano-simkaart die Apple hoopt te introduceren, zou door iedere andere telefoon-fabrikant gratis gebruikt mogen worden. Dit blijkt uit een brief van Apple aan het Europees Telecommunicatie en Standaardisatie Instituut (ETSI) die FOSS Patents in handen heeft gekregen. Het is niet duidelijk waarom Apple de simkaart door iedere andere fabrikant gratis bruikbaar wil maken.

Afgelopen week bleek Apple nog in strijd te zijn met onder andere Nokia, Motorola en BlackBerry over de invoering van de nano-simkaart. Zij zouden een eigen simkaart hebben ontwikkeld die als alternatief op Apple’s simkaart kan dienen. Beide voorstellen zijn ingediend bij ETSI. Het instituut zal deze week stemmen over het mogelijk gebruikte voorstel.

De nano-simkaart van Apple zou nog kleiner zijn dan de huidige micro-simkaart. Omdat de simkaart nog minder ruimte in de iPhone inneemt, zou er meer plek in de smartphone zijn voor andere onderdelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 11:59
Categorie Apple
Onderwerp nano-sim

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.