Maurice de Hond wil iPad-basisschool oprichten

Maurice de Hond en drie andere initiatiefnemers presenteren op maandag hun idee voor een nieuw onderwijsconcept, waarbij iedere leerling een iPad gebruikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Vier initiatiefnemers, waaronder Maurice de Hond, zijn van plan om een basisschool op te zetten waar leerlingen les krijgen met de iPad. Dit zou een zogeheten Steve Jobsschool zijn, zo schrijft Novum. Op deze manier willen de initiatiefnemers laten zien hoe de iPad sterk ingezet kan worden in het onderwijs. Het onderwijsconcept wordt maandag gepresenteerd.


De precieze details rond de school worden op maandag 26 maar gepresenteerd in Amsterdam. Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher en onderwijswethouder Mariëtte van Leeuwen zijn ook bij deze presentatie aanwezig en zouden positief tegen de invoering van iPad-scholen aankijken.

De plannen voor de iPad-basisscholen lijken al rond: in augustus 2013 zou de eerste school al zijn eerste lesjaar moeten beginnen.

We horen geregeld over scholen die papieren boeken inruilen voor de iPad. Een recent voorbeeld is de Belgische schoolcampus De Mare, die volgend schooljaar van plan is om de iPad verplicht te stellen. Het idee van De Hond en zijn mede-initiatiefnemers willen echter een eigen school opzetten. Het zou ook gaan om een geheel nieuw onderwijsconcept

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.