Steve Jobs onthult iCloud, iOS 5 en Mac OS X Lion op maandag 6 juni

De WWDC keynote zal dit jaar worden gegeven door Apple-topman Steve Jobs. Hij zal iOS 5, Mac OS X Lion en de langverwachte clouddienst iCloud gaan onthullen.

Steve JobsApple heeft zojuist bekendgemaakt dat ook dit jaar de keynote, waarmee het bedrijf traditioneel de ontwikkelaarsconferentie WWDC aftrapt, gegeven zal worden door Apple-topman Steve Jobs. Hij zal samen met andere topmensen de “volgende generatie software” onthullen: het iOS 5-besturingssysteem, Mac OS X Lion en Apple’s clouddienst iCloud, waarover al zoveel geruchten de ronde deden.

Onlangs werd al duidelijk dat Apple met iOS 5 een grote update voor het mobiele besturingssysteem in petto heeft. TechCrunch wist te melden dat iOS 5 een vernieuwd notificatiesysteem en widgets krijgt. Eerder vermeldden we op iPhoneclub al een conceptversie hiervan. Ook krijgt het besturingssysteem de spraakherkenningstechnologie van Nuance, waarmee via gesproken opdrachten allerlei taken uitgevoerd kunnen worden.

Het tweede softwarepakket dat volgende week maandag uitgebreide aandacht zal krijgen is de volgende versie van het Mac OS X-besturingssysteem, Mac OS X Lion. Veel functies daarvan zijn eerder al bekendgemaakt. Er wordt zelfs al gefluisterd dat het besturingssysteem bijna gereed is voor het grote publiek. Een lancering tijdens de WWDC zou echter niet logisch zijn, omdat vrijwel alle grote ontwikkelaars op de WWDC aanwezig zijn en dus geen ondersteuning kunnen leveren.

De derde grote aankondiging die door Apple is bevestigd, is iCloud. De afgelopen maanden is er veel gespeculeerd over deze nieuwe clouddienst van Apple, die het bestaande MobileMe zou moeten gaan vervangen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de dienst onder andere voor Apple’s eigen streaming-muziekdienst gebruikt zal gaan worden. Het zou hierbij aanvankelijk gaan om een soort online “kluis” om je eigen muziek in op te slaan, maar volgens de laatste geruchten zou Apple toch meer de kant van Spotify op willen, die voor een bepaald bedrag per maand, onbeperkt muziek streamt.

De keynote vindt plaats op maandag 6 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd. Het is (nog) niet bekend of de keynote via een live videostream te bekijken zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2011, 15:07
Categorie Apple
Onderwerpen ios 5, keynote, mac os x, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.