Apple kondigt iOS 5, iCloud en Lion op 6 juni aan

Apple heeft in een persbericht laten weten, dat CEO Steve Jobs op maandag 6 juni om 10:00 uur plaatselijke tijd een keynote zal geven en daarin iOS 5, iCloud en Mac OS X Lion zal onthullen.

icloudApple heeft in een persbericht laten weten, dat CEO Steve Jobs met een team van Apple-managers op maandag 6 juni om 10.00 uur (plaatselijke tijd) een keynote zullen geven. In de presentatie komen de nieuwe functies van iOS 5 aan bod, maar ook zal de nieuwe cloudservice iCloud van Apple worden gepresenteerd. Opmerkelijk is dat het de eerste keer is dat Apple de term iCloud officieel gebruikt. Eerder gingen er alleen geruchten over Apple’s nieuwe online opslagdienst. Tijdens WWDC zullen ook de nieuwe functies van Mac OS X Lion bekend worden gemaakt, maar voor iPad-gebruiker zullen iCloud en iOS 5 het meest interessant zijn. De verwachting is dat iOS 5 een nieuw notificatiesysteem zal bevatten. De aankondiging van Apple onthult daar overigens niets over.

iCloud is de vermoedelijke opvolger van MobileMe, een pakket online diensten dat Apple momenteel aanbiedt voor een abonnementsprijs van €79 per jaar. Het bevat een e-maildienst, een fotogalerij, adresboek, agenda en online opslagdienst iDisk. Eerder werd bekend dat Apple het domein iCloud.com had gekocht voor 4,5 miljoen dollar. Een week eerder werd bekend dat Apple een overeenkomst had gesloten met Warner Music voor cloud streaming via iTunes. Dit houdt in dat je multimediabestanden, zoals muziek, in een online opslagruimte beschikbaar zijn. Je kunt de muziek daarna afspelen zonder dat het op je iPhone of ander iOS-apparaat hoeft te staan. Dat scheelt lokale opslagruimte op je iOS-toestel en je hebt een veel groter aanbod van muziek tot je beschikking. Ook sloot Apple een overeenkomst met EMI voor een online muziekdienst. En ook een deal met Sony zou zijn gesloten.

wwdc2011Details over iCloud zijn echter nog schaars. Amazon en Google hebben onlangs online muziekdiensten gelanceerd, waarbij ze geen overeenkomsten met muziekmaatschappijen hebben gesloten. De muziekindustrie wil namelijk extra betaald worden voor het streaming afspelen van muzieknummers. Misschien wordt Apple de enige aanbieder die wél een overeenkomst met alle grote muzieklabels heeft gesloten.

Tijdens de WWDC zullen Apple-engineers meer dan honderd technische lezingen houden. Ontwikkelaars van software voor de Mac kunnen dan zien hoe ze programma’s voor Lion (en Mac OS X in het algemeen) kunnen ontwikkelen. Er zullen ook nieuwe mogelijkheden van iOS worden besproken in diverse workshops.

Ga voor meer informatie naar de Apple Worldwide Developers Conference 2011-website

wwdc sold out

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2011, 15:05
Categorieën Apple, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.