Steve Jobs goedgekeurd door 91% van personeel

Maar liefst 91% van het Apple-personeel is positief over Steve Jobs en dat is heel wat hoger dan collega's bij andere bedrijven zoals Microsoft's Steve Ballmer (55%).

Steve Jobs geliefd bij personeelSteve Jobs mag dan wel het imago hebben van een controlfreak, zijn medewerkers zijn dol op hem. Dat blijkt uit beoordelingen op de website Glassdoor, waar meer dan 40.000 medewerkers van 9.800 bedrijven wereldwijd hun mening gaven. Steve Jobs wordt postitief beoordeeld door 91 procent van het personeel. Andere bazen scoren gemiddeld, zoals Michael Dell (66 procent) en Steve Ballmer (55 procent).

Maar Steve Jobis is niet de best scorende CEO: die eer gaat naar Brad Smith van Intuit (96%). Ook hoog scoorde John Chambers van Cisco (85%). Minder geliefd maar nog steeds met overgrote meerderheid positief bevonden door het personeel zijn Jim Quigley van Deloitte (76%), Bill Green van Accenture (67%) en Sam DiPiazza van PriceWaterhouseCoopers (61%).

Het minst geliefd zijn John Rittermeyer van EDS (16%) en Hector Ruiz van AMD (11%). De tevredenheid van de medewerkers verschilt ook per bedrijf: bij VMware, Google, Intuit en Adobe zijn de medewerkers het meest tevreden, bij HP en AMD het minst. Helaas concentreren de cijfers zich vooral op Amerikaanse bedrijven: Philips heeft maar twee beoordelingen en over CEO Gerard Kleisterlee wordt helemaal niets gezegd. TomTom, KPN en ASML zijn ook nog niet beoordeeld.

Via: Seeking Alpha

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2008, 21:27
Categorie Providers
Onderwerpen apple, ceo, steve jobs, werk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.