Steve Jobs diende zelf 34 patenten voor de iPhone in

Steve Jobs, de inmiddels ex-directeur van Apple, diende zelf maar liefst 34 patenten in voor de iPhone waarvan er 31 zijn ingediend voor het ontwerp ervan. Een klein deel van de in totaal 313 octrooien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Glazen trap patent van Steve JobsNew York Times heeft een interessant overzicht gepubliceerd van de patenten van Apple die op naam van ex-directeur Steve Jobs staan. Dat zijn er maar liefst 313, een gigantisch aantal voor een hoofdman van een bedrijf. Bill Gates van Microsoft registreerde er bijvoorbeeld maar negen. De patenten van Jobs gaan vaak niet in op inhoudelijke details, maar spelen in op hoe een product eruit ziet en aanvoelt. Dat gaat verder dan de iPod, de iMac en de iPhone: er zit zelfs een glazen trap tussen de ingediende patenten. De Amerikaanse krant verdeelt de patenten in verschillende categorieën en komt in totaal uit op 34 patenten van iOS-apparaten.

Van de ingediende iOS-patenten gaan er één over een interface, één over een voicemailsysteem en één over techniek. De andere 31 patenten bestrijken de vorm van de iPhone (en iPod touch), waarbij opvalt dat het eerst ingediende patent meteen de vorm vastlegt van de telefoon zoals wij die nog steeds kennen en bezitten. De iPad komt niet in het rijtje voor. De iPad wordt bij Miscellaneous genoemd als ‘Portable Display Device’.

Directe link: de patenten van Steve Jobs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2011, 20:24
Categorieën Achtergrond, Apple, iDevices
Onderwerpen ceo, patenten, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.