Verbod op verkoop Samsung Galaxy Tab in Duitsland verlengd

Vandaag verlengde de Duitse Rechter het verbod op de verkoop van de Samsung Galaxy Tab in Duitsland tot er uitspraak is gedaan in de rechtszaak die Apple aan heeft gespand tegen Samsung.

galaxy tab ipadVandaag was er opnieuw een zitting in Düsseldorf in de zaak tussen Apple en Samsung. Omdat de rechter vandaag geen uitspraak deed heeft deze het verbod op de verkoop van de Samsung Galaxy Tab in Duitsland verlengd tot de uitspraak op 9 september. Het Duitse gerechtshof verbood eerder de verkoop van de Samsung Galaxy Tab in Duitsland totdat er uitspraak was gedaan in de zaak.

Vandaag ging men verder met de inhoudelijke behandeling van de zaak. Samsung voerde de uitspraak van de Nederlandse rechter op in de verdediging. Volgens deze was er geen sprake van “slaafse nabootsing” en verschilden de toestellen op enkele belangrijke punten. De rechter verbood uiteindelijk wel de verkoop van de Galaxy S, maar deed dit op basis van een patent op Apple’s fotogalerij.

ipad galaxy tabDe onjuiste afbeeldingen die Apple aan het hof leverde kwamen uitgebreid aan bod. Samsung beweerde dat er nog 27 misleidende afbeeldingen in de aanklacht van Apple staan.

De relevantie van verschillende eerdere ontwerpen die lijken op de iPad kwam ook aan bod. Eerder berichtten wij nog over een tablet in de film 2001: A Space Odyssey, die erg op de iPad lijkt. Samsung beschuldigt Apple ervan het design van deze voorbeelden af te hebben gekeken en Apple zou hierdoor geen recht hebben op het intellectueel eigendom.

Het is nog even afwachten wat het oordeel van de rechter zal zijn. Of de rechtbank over een Europees verbod mag oordelen is ook nog niet duidelijk. Samsung mag tot 9 september de Galaxy Tab in ieder geval niet verkopen in Duitsland, waarna de zaak wordt voortgezet.

Dank aan @andreasudo voor het live twitterverslag vanuit de rechtbank.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2011, 17:18
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.