‘Sterker en slimmer unibody-ontwerp iPhone 5 maakt hoesje overbodig’

Door het nieuwe unibody-ontwerp van de iPhone 5 bestaande uit minder glas en sterke materialen heb je mogelijk geen hoesje meer nodig.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-5-iPhone-4SVoor de iPhone 5 heb je mogelijk geen hoesje meer nodig, tenzij je natuurlijk op zoek bent naar een persoonlijke touch voor je nieuwe toestel. Apple heeft voor de iPhone 5 geen nieuw hoesje geïntroduceerd en ook de bestaande bumpers zijn niet aangepast voor de nieuwe iPhone. Volgens Cult of Mac is daar een simpele reden voor: de problemen die met de iPhone 4 en 4S speelden zijn verleden tijd door het nieuwe unibody-ontwerp van de iPhone 5.

In de eerste plaats had de iPhone 4 last van het welbekende antenneprobleem: door het toestel op een bepaalde manier vast te houden viel het signaal snel weg. Deze zogenaamde “death grip” trad op wanneer de beide antennes die zich in de rand rondom het toestel bevonden met elkaar werden verbonden. De bumpers (en andere hoesjes), die Apple aan klanten weggaf, moesten dit probleem verhelpen. Bij de iPhone 4S koos Apple ervoor om het antennesysteem in vier delen op te splitsen om het met elkaar verbinden van de antennes te voorkomen.

De tweede belangrijke reden om een hoesje te gebruiken is het feit dat zowel de voor- en achterkant van de iPhone 4/4S volledig van een glaspaneel zijn voorzien. Hierdoor kunnen al barsten ontstaan als het toestel valt en op een van de hoeken terechtkomt. Ook dit probleem moest door de bumper en andere hoesjes verholpen worden. Hierdoor kon het glas alleen nog beschadigen als het toestel op de voor- of achterkant landt. Al zijn er natuurlijk ook hoesjes die de achterkant beschermen.

Vernieuwd antennesysteem iPhone 5

Apple heeft bij het ontwerp van de iPhone 5 goed naar deze problemen gekeken en dan vooral hoe deze voorkomen konden worden. Zo is het antennesysteem opnieuw grondig gewijzigd. De iPhone 5 heeft nu twee antennes die zo gepositioneerd zijn dat ze in de dagelijkse praktijk nooit met elkaar in contact kunnen komen, aan de boven- en onderkant van het toestel (zie bovenstaande afbeelding). Voor Wi-Fi, GPS en Bluetooth bevinden zich aan de achterzijde twee glazen “vensters”.

Vergelijking onderkant iPhone 5 en 4S

De onderkant van een iPhone 5-prototype en de iPhone 4S vergeleken (Bron: iResq.com)

Ook aan de kwetsbaarheid van de iPhone 4/4S heeft Apple iets gedaan. De voorkant bestaat weliswaar nog steeds uit glas, maar die wordt nu aan de hoeken volledig beschermd door de metalen rand rondom het toestel. Bij de iPhone 4/4S daarentegen stak het glas nog iets boven de metalen rand uit zoals te zien is op bovenstaande afbeelding. Hierdoor was schade aan de hoeken waarschijnlijk. Doordat de achterkant van de iPhone 5 vrijwel geheel van aluminium is gemaakt, is ook de kans op schade aan de achterkant van het toestel aanzienlijk kleiner. Bovendien heeft Apple gekozen voor het veel betere en sterkere Gorilla Glass 2, dat 20% sterker is dan het glas van de vorige iPhones. ElectricPig merkt op dat deze aluminium achterkant mogelijk nog een ander belangrijk voordeel kent: je iPhone glijdt minder snel van verschillende oppervlakken af.

Cult of Mac trekt dan ook de conclusie dat de iPhone 5 geen hoesje meer nodig heeft, tenzij je natuurlijk op zoek bent naar een persoonlijke touch. Het klinkt als een interessante en plausibele theorie, maar toch zal de praktijk moeten uitwijzen of het daadwerkelijk zo is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 20:11
Categorie Accessoires
Onderwerp hoesje
79 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.