Vodafone verhoogt 3G-snelheden in april

Vodafone gaat in april 2014 de 3G-snelheden voor Bel+Sms+Web en Scherp-abonnementen verhogen. Dit laat de provider weten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

vodafone-redVodafone gaat in april 2014 de 3G-snelheden voor bepaalde abonnementen verhogen. Dit heeft de provider laten weten op zijn website. Klanten die na 6 mei 2012 een Bel+Sms+Web-abonnement hebben afgesloten, kunnen met een snelheid van 14,4Mbps internetten op 3G. Op het moment hebben deze abonnementen een maximumsnelheid van 7,2Mbps. De uploadsnelheid wordt verhoogd naar 5,8Mbps. Ook klanten met een Scherp-abonnement krijgen een snelheidsverhoging.

Alle Scherp-abonnementen afgesloten na 6 mei 2013 krijgen een downloadsnelheid van 7,4Mbps en een upload van 2Mbps. Vodafone waarschuwt dat de snelheid in de praktijk lager zal liggen. De praktische snelheid voor Bel+Sms+Web-abonnees ligt gemiddeld tussen de 3Mbps en 6Mbps. Scherp-abonnees kunnen rekenen op gemiddeld 2,5Mbps en 5Mbps.

Lees ook: Alles over Vodafone iPhone-abonnementen

Vodafone licht klanten in die in aanmerking komen voor de snelheidsverhoging. RED-abonnementen komen niet in aanmerking voor een hogere snelheid, maar hebben via 4G al een minimumsnelheid van 30Mbps.

Een jaar geleden stelde Vodafone dat de gemiddelde 3G-snelheden op hun netwerk waren verbeterd. Sinds de introductie van 4G in Nederland lijken de Nederlandse providers druk bezig met het verbeteren van hun 3G-netwerken. Zo zagen we afgelopen maand KPN ook al de 3G-snelheden verhogen.

Meer informatie: Vodafone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 11:24
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.