Steeds meer iPhone-applicaties vereisen iPhone OS 3.1

Steeds meer iPhone-applicaties vereisen de installatie van iPhone OS 3.1. Het zijn vooral applicaties die te maken hebben met de iPhone-camera, zoals applicaties voor foto's en augmented reality.

text n walkDe titel van dit artikel is niet door mij bedacht maar door Peer, die gisteren bij het artikel over Cyclopedia opmerkte dat steeds meer apps vereisen dat je 3.1 hebt geïnstalleerd. De meeste applicaties die iPhone OS 3.1 vereisen hebben te maken met camerafuncties en augmented reality, zoals D-color_Picker, Camera Plus, Snapture, ProCamera, EziSnap Zoom, Huckleberry, Buurtinfo, iText ‘n Walk, Bionic Eye en Wikitude. Maar er zijn nog meer applicaties die het vereisen, zoals de games Assassin FPS, Space Gun en Fairy Detector.

Er zitten applicaties bij die je caller-ID blokkeren zoals HideMyID, reisaplicaties zoals Yelp Travel of iPhone-leesbrillen zoals iCanSee en Eye Glasses. Hoeveel het er precies zijn is moeilijk te schatten, omdat je in de App Store niet geavanceerd kunt zoeken.

Op het totale aanbod van iPhone-applicaties is het maar een beperkte groep, maar het zijn nu net wel de applicaties die leuke en nieuwe functies met zich meebrengen. Het zou je bijna dwingen om de officiële, door Apple uitgestippelde weg te bewandelen en geen jailbreak meer uit te voeren… tot gisteravond, want upgraden en jailbreaken is nu voor een grotere groep iPhone 3GS-bezitters weer mogelijk. Die werkt alleen niet voor mensen die een iPhone 3GS met voorgeïnstalleerde OS 3.1 hebben gekocht, maar die groep kan de 3.1 apps zonder meer gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2009, 14:12
Categorie iDevices
Onderwerpen augmented reality, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.