Starbucks start met mobiele betalingen via iPhone-app

Bij Starbucks kun je vanaf nu betalen met je iPhone, via een app. Deze is gekoppeld aan je Starbucks Card.

mobiel betalen starbucksKoffieketen Starbucks is begonnen met het accepteren van mobiele betalingen via de iPhone-app. Het betekent overigens niet dat je nu met je iPhone kunt binnenstappen en je iPhone langs een sensor hoeft te halen. Het werkt voorlopig alleen in de VS voor mensen die de Starbucks Card Mobile iPhone-app geïnstalleerd hebben. Ook lijkt het erop dat je moet beschikken over een toestel met lokale simkaart, al hebben we dat nog niet kunnen bevestigen. Sinds een maand of acht is Starbucks bezig met een pilot in Seattle en Silicon Valley, bij koffieverkooppunten in de Target-supermarkten.

Vanaf vandaag is het programma in het hele land uitgerold. Het werkt niet via Bluetooth, Wi-Fi of een geavanceerdere technologie zoals NFC, maar de app is gelinkt aan je Starbucks Card. Je laat een barcode zien die na de betaling op je scherm verschijnt. De barista van Starbucks scant vervolgens de code en zorgt dat je de gewenste drankjes krijgt. In 2010 maakte Starbucks $1,5 miljard omzet via de Starbucks Card. Dat is minder dan Apple in een kwartaal, maar de twee bedrijven hebben wel nauwe banden. In de Starbucks-vestigingen kun je bijvoorbeeld elke week een gratis tegoedbon voor een iTunes-muzieknummer ophalen.

Op zich is het nieuws voor ons dus niet direct relevant, maar het geeft wel een boost aan mobiel betalen en maakt ook voor de gewone gebruiker duidelijk dat betalen op je iPhone geen science fiction meer is. In Nederland kun je daarvoor terecht bij MyOrder, maar ook met de Pathé-app kun je binnenkort mobiel je bioscoopkaartjes kopen.

Downloaden: Starbucks Card Mobile (gratis – alleen US App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2011, 20:19
Categorie Achtergrond
Onderwerpen mobiel betalen, starbucks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.