Spirit: universele jailbreak een paar dagen uitgesteld (jailbreak)

De jailbreak-methode Spirit is een paar dagen uitgesteld. De universele methode is geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad en zou vandaag worden gepubliceerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jailbreakHet iPhone Dev Team heeft een bericht gepubliceerd over de komende Spirit-jailbreak. Al een paar weken wordt er op Twitter en in forums gesproken over de jailbreak-methode. Spirit is bedoeld als een eenvoudige jailbreak voor huidige iPhone, iPod touch en iPad die onafhankelijk van de geïnstalleerde firmware gebruikt kan worden. De belofte is dat na het updaten naar de nieuwste firmware (dus bij de iPhone OS 3.1.3 en bij de iPad OS 3.2) Spirit zonder problemen te gebruiken is. Helaas gaat de geplande release vandaag niet lukken; via Twitter heeft mede-ontwikkelaar comex aangekondigd dat er een paar dagen vertraging is.

Op het blog van iPhone Dev Team is meer informatie over Spirit te lezen. Na het gedoe rond Thunderst0rm en turbo2sn0w is er gelukkig eindelijk weer een methode die wat meer vertrouwen wekt. MuscleNerd demonstreerde Spirit binnen 24 uur nadat de iPad op 3 april werd uitgebracht.

Belangrijk om te weten is dat Spirit geen sim-unlock is, maar alleen een jailbreak. Wie de iPhone (of ander i-apparaat) met een andere simkaart wil gebruiken kan beter wachten met de update naar de laatste firmware-versie. Apple gebruikt certificaten om te voorkomen dat je na een update nog terug kunt gaan naar een eerdere firmware-versie. Het gaat bij Spirit om een untethered jailbreak (de iPhone hoeft niet met de computer verbonden te zijn om uit te voeren).

Meer info: Calm before the Spirit storm (iPhone Dev Team)

Voor support voor Spirit kun je terecht op ons forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2010, 14:29
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ipad, jailbreak, spirit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.