Microsoft stopt met Courier, HP stopt ook met Slate?

Microsoft stopt met het project Courier, een tablet met twee schermen dat een iPad-concurrent zou kunnen worden. Ook gaan er geruchten dat HP stopt met de Slate.

courierMicrosoft gaat stoppen met de ontwikkeling van de Courier, een prototype tablet die afgelopen september al uitlekte. De Microsoft Courier is een apparaat met twee schermen, met als bijzonderheid de combinatie van aanraakgevoelig scherm en bediening met een pennetje. Het interne team zou te horen hebben gekregen dat het project gaat stoppen. Zelf heeft Microsoft het product nooit officieel aangekondigd, maar in de mededeling dat het project gaat stoppen bevestigen ze het bestaan ervan, maar verdwijnt ook meteen alle hoop dat de Microsoft Courier ooit op de markt komt.

De Courier leek vorig jaar al bijna klaar om te lanceren. Misschien was de lancering van de iPad voor Microsoft reden om niet de concurrentie aan te gaan.

microsoft courier

Microsoft Corporate VP of Communications Frank Shaw zei in een blogposting:

At any given time, we’re looking at new ideas, investigating, testing, incubating them. It’s in our DNA to develop new form factors and natural user interfaces to foster productivity and creativity. The Courier project is an example of this type of effort. It will be evaluated for use in future offerings, but we have no plans to build such a device at this time.

HP Slate ook gestopt?

hp slateDat Microsoft de Courier niet op de markt gaat brengen is dus duidelijk, maar er zijn nu geruchten dat de ontwikkeling van de HP Slate ook is gestopt. HP had een tablet op basis van Windows 7 gemaakt, die tijdens Steve Ballmer’s keynote op de CES 2010 werd gedemonstreerd. De HP Slate draaide op een standaardversie van Windows 7 met mogelijk plannen om een touchscreen-variant later uit te brengen. HP brengt al onder de naam TouchSmart een serie pc’s met touchscreen uit. HP zou ook van plan zijn om Intel-gebaseerde hardware aan de kant te zetten omdat het teveel energie verbruikt.

HP heeft nog niets bevestigd, maar de speculatie zou ermee te maken kunnen hebben dat HP een paar dagen geleden Palm heeft gekocht en daarbij liet doorschemeren dat Palm’s webOS ook op andere apparaten zoals tablets gebruikt zal worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2010, 12:53
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.