iOS-gebruik piekt om 9 uur ‘s avonds

iOS-gebruikers gebruiken hun iPhone en iPad vooral om 21:00 uur 's avonds. Games is de populairste categorie, maar is minder populair bij jongeren van 25-34 jaar. Dat blijkt uit cijfers van Flurry.

iphone-kabelVolgens onderzoek van Flurry gebruiken mensen hun iOS-apparaten het meest om 9 uur ‘s avonds. Dat komt trouwens overeen met de statistieken van iPhoneclub, waar op weekdagen ook rond 20:00-21:00 uur een piek te zien is (en rond 16:00 uur, als we de rubriek iCulture Deals publiceren). Maar terwijl iPhoneclub vooral wordt bezocht door mensen die intensief gebruik maken van hun iPhone, keek Flurry naar de gewone gebruiker. Ze registreerden het iOS-gebruik van 15.271 Amerikanen in de maand mei en keken extra goed naar de groep 25-34 jaar.

Flurry constateerde dat het appgebruik in de loop van de dag toeneemt. In de avond is een piek te zien, net als bij tv-gebruik. Ook vindt Flurry dat ‘wearable computing’ eigenlijk al bestaat, want we lopen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar met onze toestellen rond.

Uit de grafiek blijkt verder dat de meeste tijd wordt besteed aan games, sociaal netwerken en foto’s delen. Maar andere categorieën rukken op. Uit de cijfers blijkt dat shopping- en lifestyle-apps en entertainment-apps de klok rond worden gebruikt. Zelfs tijdens het ontbijt zijn mensen nog aan het shoppen. De cijfers zijn gebaseerd op de VS.

flurry-tijd-ios

Bij de groep jongvolwassenen, van 25 tot 34 jaar, zou je denken dat ze veel met games bezig zijn, maar dat blijkt juist niet het geval. In vergelijking met andere leeftijdsgroepen maken ze relatief weinig gebruik van games maar daarentegen veel gebruik van sport- en gezondheidsapps. Ook muziek-, media- en entertainmentapps doen het goed bij deze leeftijdsgroep. Vrouwen in de leeftijdsgroep 25-34 jaar besteden meer dan 200% meer tijd in sport-, gezondheids- en fitnessapps, mannen doen relatief veel met entertainmentapps. Op de website van Flurry zijn meer details te vinden.

flurry-jongeren

flurry-mannen-vrouwen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2013, 15:15
Categorie Achtergrond
Onderwerp flurry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.