iKids week 24: Verschrikkelijke Ikke, Dot-to-Dot en Toca Boca

In de rubriek iKids behandelen we in week 24: Verschrikkelijke Ikke (game), Dot-to-Dot Adventure (puzzelen) en nieuws over Toca Boca.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Verschrikkelijke Ikke logoIn een week waarin er belangrijke updates zijn van spellen als Hay Day en The Simpson: Tapped Out gaan we weer op zoek naar apps die ouders gerust door hun kinderen kunnen laten spelen. In week 23 van de rubriek iKids komen de grappige kleine mannetjes uit Verschrikkelijke Ikke aan de beurt, laten we een puzzelspel zien voor verschillende leeftijden en bekijken we de allernieuwste creatie van kinderappmakers Toca Boca.

Dot-to-Dot Adventure

Dot-to-Dot AdventureAls Apple-fans het over “connecting the dots” hebben, wordt meestal verwezen naar de prachtige speech die Steve Jobs in 2005 op Stanford University gaf. Hij sprak over punten in je leven die op een zeker moment met elkaar in verbinding kwamen, waardoor alles duidelijk wordt. In deze kinderrubriek gaat het om lichtere materie: het letterlijk verbinden van puntjes. In Dot-to-Dot Adventure levert dat een leuke manier van puzzelen op die ook voor de kleinste kinderen goed te begrijpen is.

Erg handig is dat je per kind een profiel kunt instellen met een grappig getekend figuurtje. Voordat het kind begint stel je voor dit profiel allerlei zaken in. Is met letters spelen bijvoorbeeld nog te moeilijk, dan vink je dat gewoon uit. Je kunt zelfs de volgende stip om te verbinden laten knipperen. En wil je echt zonder uitdaging de tekening zien of het voordoen voor de allerkleinste, dan tik je op het hulpicoon rechts onderaan zodat de lijnen stuk voor stuk vanzelf met elkaar worden verbonden.

In de gratis versie van Dot-to-Dot Adventure krijg je een voorproefje op het spel, in de betaalde versie krijg je 35 cijfer- en letterpuzzels, alle rekentafels en kun je meer dingen instellen.

Downloaden: Dot-to-Dot Adventure (€1,79, iPad, iOS 4.3+)

Downloaden: Dot-to-Dot Adventure Free (gratis, iPad, iOS 4.3+)

Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush

De Minions in Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush hebben maar één doel: hun stinkende best doen om tot Minion van het Jaar verkozen te worden. Om indruk te maken op hun baas en ex-schurk Gru zetten ze het op een rennen. Je begint in een grote fabriek en schuift naar links en rechts om bananen te pakken en over obstakels te springen. Kom je ergens tegenaan, dan is je avontuur meteen ten einde. Het uiteindelijke doel is steeds verder komen en nieuwe outfits en handige voorwerpen winnen. Af en toe word je leuk verrast, zoals tijdens een roekeloze rit op een raket.

Verschrikkelijke IkkeVerschrikkelijke Ikke

Het spel is niet per se leuker dan andere automatische renspellen zoals Temple Run Oz of Subway Surfers, maar de vele fans van de Minions uit Verschrikkelijke Ikke, in het Engels Despicable Me, zullen zich er prima mee vermaken. Zeker als je van plan bent met de kinderen naar Verschrikkelijke Ikke 2 te gaan, die vanaf 26 juni in de Nederlandse bioscoop draait, is deze gratis app het downloaden waard.

Downloaden: Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Let op, deze app werkt niet op een iPad 1 en iPhone 3GS.

Bouwen met Toca Boca

Als je je kinderen op een iPad, iPhone of iPod touch laat spelen, zijn de apps van Toca Boca misschien wel de beste spelserie van het moment. Toca Hair Salon 2 (bij de kapper, deze week gratis), Toca Tailor (kleding maken) en Toca Birthday Party (taart eten met vriendjes) zijn enkele voorbeelden van de prachtig vormgegeven apps van de Zweedse ontwikkelaar.

De allernieuwste creatie van Toca Boca is Toca Builders, een bouwspel waarin kinderen los kunnen gaan met hun creativiteit. De figuurtjes in het spel leggen blokjes neer en hakken stukjes weg om van alles en nog wat te bouwen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld hun eigen huis bouwen, een park in elkaar knutselen of er gewoon een grote bende van maken. Het spel moet op 20 juni uitkomen in de App Store. Hier alvast een trailer van dit opmerkelijke en vrolijke bouwspel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.