Spacegrijs: ook mooie kleur voor iPod nano (video)

De iPhone 5s, iPod touch en iPod nano zijn vanaf nu verkrijgbaar in spacegrijs, een nieuwe kleur voor Apple. In een video is de nieuwe kleur spacegrijs wat beter te bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

spacegrijs ipod nanoSpacegrijs is het nieuwe zwart! Apple heeft de nieuwe kleur toegepast op de iPhone 5s, iPod touch en iPod nano. Spacegrijs is een fantasienaam, die eerder al eens door automerk BMW werd gebruikt. Het is iets lichter van kleur dan de zwart/slate-variant van de iPhone 5 en iets donkerder dan de zilvergrijze kleur die we van de iPods kennen. Voor veel mensen is het nog lastig om een indruk te krijgen van deze nieuwe kleur. Misschien helpt onderstaande video, waarin de spacegrijze iPod nano in beeld wordt gebracht.


De Austarliër Ben Pasternak slaagde erin om de iPod nano in spacegrijs te bemachtigen, trok de natuur in en maakte een video die nu op YouTube te zien is. De kleur spacegrijs blijkt wat donkerder dan je in eerste instantie zou denken. Het lijkt soms wel wat op zwart, vindt Pasternak. Bij andere lichtomstandigheden krijgt het echter een blauwe of paarsachtige tint, terwijl de grijstint in direct zonlicht net iets lichter is.

https://www.youtube.com/watch?v=6oV12xzErxg

In Nederland en België is de iPod nano inmiddels ook in spacegrijs te krijgen en per direct verkrijgbaar. Op de spacegrijze iPod touch, waar we al eerder over schreven, zul je anderhalf tot twee weken moeten wachten:

Hieronder is een foto te zien, waarbij de spacegrijze kleur wat meer naar blauwpaars neigt:

ipod nano spacegrijs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2013, 22:58
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod nano, ipod touch, spacegrijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.