Estimote: Bluetooth-kastje voor winkels gebruikt iBeacons in iOS 7

De Estimote is een klein Bluetooth-accessoire voor winkels dat met behulp van iBeacons in iOS 7 contextgevoelige informatie op locatie biedt

EstimoteDe nieuwe Estimote kan wel eens het eerste accessoire zijn dat gebruikmaakt van de nieuwe iBeacon-functionaliteit van iOS 7. Dit apparaatje kan in een winkel worden gehangen, waarna er verbinding wordt gemaakt met de iPhone-app van klanten om data uit te wisselen. Hoe ver de klant verwijderd moet zijn om data van de Estimote te ontvangen kan door de winkel worden ingesteld. De makers van Estimote beschrijven alvast een paar situaties waarin de Estimote van pas kan komen. Het apparaatje zou bijvoorbeeld kunnen meten hoe lang een klant wegblijft van zijn winkelwagentje, of een kortingsbon aanbieden als klanten lang in een winkel blijven hangen zonder iets te kopen.

De nieuwe iBeacons in iOS 7 maken het mogelijk voor een Bluetooth LE-accessoire om met de iPhone vanaf een vooraf ingestelde afstand te verbinden. Een apparaat kan verbinden als je er een paar meter van bent verwijderd, maar bij andere apparaten is het ook mogelijk om pas te verbinden als je de iPhone een paar centimeter in de buurt houdt. Het gebruik van de core location-API zorgt ervoor dat de locatie tussen iPhone en accessoire nauwkeurig bepaald en geanalyseerd wordt.

Volgens de makers van de Estimote zorgt de nieuwe iBeacons-functionaliteit in iOS 7 er voor dat app-ontwikkelaars makkelijk software kunnen maken die samenwerkt met de Estimote. Deze ontwikkelaars moeten nog wel even geduld hebben: de Estimote zal later deze zomer pas verkocht worden voor 99 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2013, 21:00
Categorie Accessoires
Onderwerp ibeacons

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.