Sound Band: iPhone-koptelefoon stuurt muziek door via trillingen

De Sound Band is een iPhone-koptelefoon die via trillingen muziek doorseint naar de botten rond je oren.

Sound BandDe Sound Band is een koptelefoon voor de iPhone of andere smartphones die fundamenteel anders werkt dan de meeste alternatieven op de markt. In dit accessoire is namelijk geen gewone luidspreker te vinden. In plaats daarvan stuurt de Sound Band trillingen rechtstreeks naar de botten bij je oren, waardoor je muziek te horen krijgt alsof je naar een speakerset in huis luistert. Deze alternatieve methode zorgt ervoor dat je oren niet geblokkeerd worden terwijl je muziek luistert, waardoor je alles in je directe omgeving ook goed blijft horen. De makers stapten eind juli naar Kickstarter om de speciale koptelefoon te financieren, iets dat al snel een groot succes bleek te zijn: ze staan op het punt om hun streefbedrag van 175.000 dollar te verdubbelen.

Je verbindt de Sound Band via Bluetooth met je iPhone. Het apparaat zelf bestaat uit twee haken voor rond je oorschelpen, die in je nek verbinden met een kastje. Op dit apparaatje vind je volumeknoppen en een knop waarmee je muziek kunt bedienen of een telefoongesprek kunt beantwoorden. In de klemmen voor je oren zitten ook microfoons waarmee je draadloos kunt bellen.

Wil je een Sound Band bemachtigen, dan moet je op Kickstarter maar liefst 155 dollar doneren. Flink wat meer dan de 95 dollar die de vroegste donateurs moesten investeren in het project, maar alle afgeprijsde modellen zijn inmiddels al weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2013, 18:15
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.