sony-music-ceo-muziekdienst-apple

Sony Music: ‘Apple’s streaming muziekdienst wordt maandag aangekondigd’

De CEO van Sony Music bevestigde dat Apple op maandag 8 juni een nieuwe muziekdienst gaat aankondigen. Geruchten daarover gaan al weken.

Sony Music CEO Doug Morris heeft bevestigd dat Apple tijdens de WWDC 2015 een eigen muziekdienst gaat aankondigen. “Het gebeurt morgen”, vertelde Morris in een interview. Al dagen wordt er gespeculeerd over een aankondiging op WWDC. Afgelopen week vertelde de Wall Street Journal op basis van informatie van bronnen, dat er een aankondiging aankomt. Nu bevestigt Morris de vermoedens en hij heeft hoge verwachtingen. Hij spreekt van een ‘omslagpunt’ waardoor de muziekindustrie weer gouden tijden gaat meemaken.

sony-music-ceo-muziekdienst-apple

De afgelopen jaren was er scepsis of streaming muziek wel zo moest worden toegejuicht. Artiesten die voorheen een aardige boterham verdienden met cd-verkoop en verkoop van losse nummers via iTunes, moesten opeens voor een habbekrats hun muziek op streaming muziekdiensten zoals Spotify beschikbaar stellen. Volgens critici zou het leiden tot een verschraling van het muziekaanbod: als alleen de grootste topacts nog van muziek kunnen leven en de rest een baantje erbij moet zoeken, zal er steeds minder creatieve vernieuwing plaatsvinden. Maar Sony Music CEO Doug Morris ziet de nieuwe dienst van Apple helemaal zitten, vertelde hij tijdens en muziekconferentie in Cannes (Frankrijk).

Morris wilde niets kwijt over de functies van de muziekdienst, die onder leiding van Jimmy Iovine wordt opgetuigd. De nadruk zal bij Apple Music liggen op betaalde abonnementen, waarbij je korte tijd gratis kunt proberen. Waarom Sony meedoet? Omdat Apple $178 miljard dollar op de bank heeft staan en 800 miljoen creditcards in iTunes hebben zitten. Spotify is weliswaar de grootste aanbieder, maar maakt nog geen winst en heeft ook geen geld om reclame te maken. Apple kan dat wel doen: ze kunnen Apple Music als geen ander promoten waardoor streaming muziek dé manier wordt om te luisteren.

“Een stijgend getij tilt alle boten op”, vertelde Morris. “Het is het begin van een geweldig moment voor onze bedrijfstak.” Sony, Warner Music en Universal Music zijn de drie grootste spelers die een overeenkomst met Apple moeten sluiten om voldoende muzieknummers te kunnen aanbieden. Het was twijfelachtig of Apple er al in was geslaagd om voldoende deals te sluiten. Desondanks zal Apple de dienst maandag tijdens WWDC aankondigen, denken insiders.

Komt Apple Music er echt?

De kans dat Apple echt een muziekdienst gaat aankondigen met de naam Apple Music, is behoorlijk groot. Een Apple-medewerker publiceerde een foto uit het WWDC-conferentiecentrum, waarop de naam Apple Music duidelijk te zien is:

apple_music_leak

Volg iCulture maandagavond vanaf 19:00 uur voor alle live verslaglegging rondom WWDC 2015!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2015, 22:41
Categorie Diensten
Onderwerpen muziekdienst, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.