Sony daagt Apple uit met 5-vinger-touchscreen

Sony heeft een prototype getoond van een eigen multitouch-scherm, dat met vijf vingers tegelijk kan worden bediend. Commerciële toepassingen zijn pas later gepland, maar het biedt Sony wel kansen op een iPhone-killer, gemaakt door bijvoorbeeld Sony Ericsson.

Sony multitouchAls Sony zich ergens mee gaat bemoeien, moet het wel hot & happening zijn. De Japanse electronicareus Sony heeft een prototype van een multitouch LCD-scherm laten zien, die de mogelijkheden van de iPhone doet verbleken. Geen twee maar vijf gelijktijdige invoermogelijkheden, een veel hogere resolutie (640 x 480) die tweemaal zo hoog is als die van de iPhone, maar wel met dezelfde schermdiameter: 3,5 inch.

Het multitouch-scherm van Sony heeft optische sensoren in het scherm. Verder liet Sony weten dat de nieuwe technologie gebruik maakt van een polysilicium-scherm dat bij lage temperaturen functioneert en extreem dun is. Testmateriaal is binnenkort beschikbaar voor hardwarefabrikanten, maar wanneer het in een consumentenproduct wordt toegepast is zoals gewoonlijk niet bekend. Eén mogelijkheid is natuurlijk dat Sony Ericsson de schermen in een iPhone-killer gaat verwerken. De bediening met vijf vingers lijkt wat overdreven, maar tech.co.uk, die het prototype al even mocht uitproberen, meldt dat het werken met kaarten op het scherm veel makkelijker wordt als je een extra vinger kunt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2007, 15:41
Categorie iDevices
Onderwerpen multitouch, sony, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.