Multitouch-fotobrowser heet voortaan PhotoBoard

PhotoBoard (voorheen Multitouch) is een applicatie waarmee je foto's op het scherm van je iPhone kunt verschuiven, roteren en resizen. Het biedt daarmee meer mogelijkheden dan de standaard Photo.app.

PhotoboardVia de Ste Packaging Source van Installer.app is nu een nieuwe applicatie verkrijgbaar die aanvankelijk de naam Multitouch had gekregen. Ontwikkelaar CeDSoFt heeft de naam echter gewijzigd in PhotoBoard, wellicht om problemen met Apple te voorkomen. En bovendien levert zo’n naam nogal verwarring op: wat kan Multitouch wat de foto-applicatie en webbrowser van de iPhone niet kan? De nieuwe naam maakt duidelijker dat het om het werken met foto’s gaat.

Misschien herinner je je nog wel de scenes uit Mission ImpossibleMinority Report, waar Tom Cruise met z’n vingers wat in de lucht prikt, foto’s aanraakt en met vingerbewegingen vergroot en verkleint op een geprojecteerde display in de ruimte. De applicatie lijkt ook wel een beetje op de Surface-technologie die Microsoft heeft laten zien. Daarbij leg je foto’s op een digitale tafel, waarna je ze kunt verschuiven en resizen. Op de iPhone kun je foto’s uit de Camera Roll importeren. Je kunt in PhotoBoard hetzelfde doen, maar dan op het scherm van je iPhone. Het verschil met de normale Photo.app is dat je foto’s ook met de hand kunt roteren en dat je meerdere foto’s tegelijk op het scherm kunt laten zien. Je kunt ze verschuiven en met je vingers groter en kleiner maken. De nieuwste versie 0.2.1 van PhotoBoard is nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2007, 14:58
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, multitouch, surface

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.