SONTE Film: slim gordijn met iPhone-besturing

De SONTE Film is een transparante filmlaag die je op je raam kunt plakken. Met een iPhone-app maak je deze laag massief en blokkeer je licht.

SONTE FilmOp afstand bestuurbare gordijnen bestaan natuurlijk al langer, maar het merendeel bevat een kleine motor die het gordijn van links naar rechts of van boven naar beneden beweegt. De SONTE Film op crowdfundsite Kickstarter wil je ramen op een subtielere manier bedekken. Door deze filmlaag over je raam te plakken en te verbinden met een bijbehorende iPhone-applicatie kun je de transparantie van je ramen aanpassen. Hierdoor is het mogelijk om in één keer te schakelen van een raam naar een solide, afgedekt oppervlak.

De SONTE Film bedekt je volledige raam, waardoor hij eenmaal afgesloten zoveel mogelijk buitenlicht blokkeert. 95 procent van al het licht zou worden afgeschermd door de slimme raamfilter. Scherm je het raam slechts deels af, dan biedt de SONTE FIlM volgens de makers UV-bescherming.

De aanschaf van de slimme iPhone-gordijnen kost je gelijk wel een aardige smak geld. Een vierkante meter kost je 219 dollar, plus 37 dollar aan verzendkosten. Er is een goedkopere variant verkrijgbaar voor 184 dollar, maar deze kan niet vanuit de iPhone-app worden bestuurd. Je moet het doen met een speciale afstandsbediening.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 18:27
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.