NFC iPhone foto

Nieuw Apple-patent wijst op NFC-mogelijkheden iPhone

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe je bestanden kunt uitwisselen met behulp van een NFC-ontvanger in je iPhone.

NFC iPhone fotoEen nieuw Apple-patent beschrijft hoe data tussen twee iPhones of tussen andere apparaten kan worden uitgewisseld met behulp van een NFC-ontvanger. Door allebei dezelfde app open te hebben staan en de iPhones dicht bij elkaar te houden, zou het mogelijk zijn om bestanden binnen deze applicaties naar elkaar te versturen. Het specifiek noemen van NFC is interessant: de iPhone heeft namelijk nog geen NFC-ontvanger, hoewel geruchten voor eerdere iPhone-presentaties hier wel naar hebben gehint.

Hoewel het patent kan suggereren dat Apple in een latere iPhone NFC wil gebruiken, biedt het nieuwe document geen absolute zekerheid. Het patent zou ook gewoon gebruikt kunnen worden om de optie open te houden.

Het patent laat zien hoe NFC gebruikt kan worden om tussen iPhones bestanden uit te wisselen, maar ook de iPhone en Mac zouden met elkaar in contact kunnen komen. Door de iPhone tegen een Mac te duwen zou er in een speciale app een menu verschijnen, waarin je kunt aangeven welke bestanden je wil binnentrekken.

De beschreven methode doet erg veel denken aan Samsung’s S-Beam, waarmee het op Android-toestellen ook mogelijk is om data uit te wisselen via NFC-ontvangers. Apple heeft de functie echter niet afgekeken van Samsung: het patent werd namelijk in 2009 bij het Amerikaans patentbureau ingediend, jaren voordat S-Beam werd geïntroduceerd. Eén van de uitvinders van het NFC-systeem is Tony Fadell, een inmiddels voormalig Apple-medewerker die een grote rol had bij de productie van de iPod en die nu werkt aan de slimme thermostaat Nest.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 15:30
Categorie Apple
Onderwerpen nfc, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.