bruvelo-koffiemachine

Bruvelo is een koffiemachine met iPhone-app voor snobs

Bruvelo is een nieuwe koffiemachine met iPhone-bediening, bedoeld voor de echte koffiesnob. Exact de juiste hoeveelheid bonen, temperatuur en contacttijd levert het perfecte kopje koffie op.

Maandagochtend, tijd voor een kopje koffie. Als je een iPhone-bedienbare koffiemachine of een koffieapparaat met tijdklok hebt, zou er vanochtend al een gloeiend heet kopje koffie voor je klaarstaan. Maar meestal zijn die machines vrij simpel: je moet de avond van tevoren al gemalen koffie afmeten en in het filterzakje klaarzetten. Als je ‘s avonds in beschonken toestand thuiskomt ben je daarvoor niet in de stemming. En ben je ook nog koffiesnob, dan trek je je neus ervoor op.

bruvelo-koffiemachine

Vandaar dat er nu de Bruvelo is, een
koffiemachine die via een iPhone-app water filtert, de juiste hoeveelheid bonen afweegt en de bonen maalt. Ook zorgt de Bruvelo voor de juiste hoeveelheid water, dat op de juiste temperatuur wordt gebracht.

Je kunt in de Bruvelo elk type koffieboon gebruiken, waarbij je ook nog een keuze maakt uit de vooraf ingestelde smaakprofielen: delicaat, gebalanceerd of robuust. Of je programmeert in de app gewoon je eigen smaakprofiel. De Bruvelo ontvangt alle opdrachten via Wi-Fi en voert ze uit. Om te zorgen dat je elke dag precies hetzelfde kopje koffie krijgt, kun je een recept aanmaken waarin je precies aangeeft hoe heet het water moet zijn, hoe lang de gemalen bonen in contact moeten zijn met water en hoe de verhouding tussen bonen en water is. Het resultaat is te vergelijken met de koffie die een barista voor je bereidt in een goed koffiehuis. We vermoeden dat ze daarmee niet Starbucks bedoelen… Smaakjeskoffie staat niet in de specificatie en ook melkschuim zul je achteraf zelf moeten toevoegen, want de Bruvelo doet alleen aan ‘pure’ koffie.

bruvelo-koffiekop

De Bruvelo is te vinden op Kickstarter en zal vanaf zomer 2015 worden geleverd aan mensen die $300 excl. verzendkosten ervoor over hebben. Voor internationale bezorging moet nog nog wel $75 erbij op tellen, plus eventuele douanekosten.

Het alternatief: Arist

De Bruvelo komt eigenlijk op een nogal ongunstig moment. Momenteel loopt namelijk een soortgelijk Kickstarter-project voor de Arist, een koffiezetter die er wat minder nerdy uitziet. Ook de Arist kun je met de bijbehorende iPhone-app helemaal op afstand bedienen. De machine herkent jouw persoonlijke mok, zodat je altijd dezelfde koffie krijgt. Ook weet de machine bij welke mok welke soort koffie hoort. Het grote verschil met de Bruvelo is dat de Arist ook koffie met melkschuim maakt. Voor de rest is er veel hetzelfde: je kunt de bonensoort, grofheid en sterkte van je koffie bepalen. Je stelt ook in hoe heet het water moet zijn en wat de verhouding is tussen bonen en koffie. De Arist heeft de benodigde financiering via Kickstarter al ruimschoots binnen. De prijs is hetzelfde: $300.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2014, 9:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, koffie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.