Smurfs’ Village: aankopen binnen apps uitschakelen

Door de game Smurfs' Village staat het doen van aankopen binnen apps in een kwaad daglicht. Hoe kun je als ouder voorkomen dat je geld kwijtraakt?

aankopen smurfs villageSinds de lancering van de app Smurf’s Village is er opeens veel gedoe over aankopen binnen apps. Onoplettende ouders die hun kinderen met de game laten spelen, zijn zomaar 90 euro kwijt omdat het doen van aankopen binnen de game wel erg gemakkelijk wordt gemaakt. Het tv-programma Kassa besteedde er gisteren aandacht aan, wat ongetwijfeld tot veel hoofdschuddende reacties heeft geleid. Maar behalve je druk maken over het feit dat die aankopen wel erg verleidelijk zijn, kun je er ook iets aan doen.

Bijvoorbeeld door met je kinderen te praten over dit soort situaties en ze duidelijk te maken dat het geld kost. Maar ook door het doen van in app-aankopen gewoon blokkeren. Op de iPhone is een optie aanwezig om ze uit te schakelen.

In onze tip ‘Aankopen in applicaties uitschakelen‘ lees je hoe dat moet. Dat juist Smurfs’ Village in het nieuws komt, heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het om grote bedragen gaat (€44,99), de game op zeer jonge kinderen is gericht (die misschien nog niet de waarde van geld begrijpen) en omdat het in Smurfs’ Village makkelijker wordt gemaakt dan in andere games. Je hoeft niet eerst een reeks achievements te behalen voordat je de in app-app aankopen krijgt voorgeschoteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2010, 16:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen in app aankopen, smurfen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.