Sms nog steeds meestgebruikte toepassing op smartphones

Sms, foto's maken, internetten en e-mailen zijn nog steeds de meestgebruikte toepassingen op smartphones zoals de iPhone, ontdekten de onderzoekers van Pew. Andere apps zijn veel minder populair. Ook lopen mensen zonder smartphone qua gebruiksopties ach

sms iphoneOperators klagen over het massale gebruik van Whatsapp, waardoor ze inkomsten mislopen. Maar kijk je naar het werkelijke gebruik van apps, dan blijkt good old sms nog steeds de meest populaire toepassing. Dat blijkt althans uit een onderzoek van Pew onder Amerikaanse smartphonegebruikers. Er wordt meer gesms’t dan dat er Angry Birds wordt gespeeld. Uit het onderzoek bleek dat 92 procent van de ondervraagde smartphonegebruikers sms-berichten verstuurt en ontvangt. Eveneens 92 procent maakt foto’s met de smartphone. Sms’en en foto’s maken zijn daarom de twee populairste smartphonetoepassingen.

Ook de webbrowser (84%), versturen van foto’s en video’s (80%) en e-mailen (76%) wordt veel gedaan. Pew ontdekte dat de smartphonegebruikers een breed aanbod van apps op hun toestel hebben staan. Maar liefst 64% speelt games, 59% gebruikt sociale netwerksites en 54% bekijkt video’s. Slechts 15% gebruikt de smartphone om te Twitteren. Pew vergeleek de cijfers ook met die van gewone telefoongebruikers, die nog geen smartphone hebben. Deze groep maakt nauwelijks gebruik van de browser (15%) of e-mail (10%). Zelfs een spelletje kan ze niet bekoren (14%).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2011, 15:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen smartphone, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.