Apple wil Turkse scholen 15 miljoen iPads leveren

Microsoft, Intel en Apple zouden belang hebben bij een Turkse aanbieding om 15 miljoen apparaten te leveren aan het Turkse onderwijs. In ruil daarvoor moeten ze de plaatselijke werkgelegenheid stimuleren.

iPad in de klasNet als Microsoft en Intel dingt Apple mee in een bieding voor een contract om Turkse scholen te voorzien van maximaal vijftien miljoen apparaten voor in het onderwijs. Bij Apple zou dat gaan om iPads. Het overheidsproject aldaar heet ‘Fatih’, wat ‘veroveraar’ betekent. In ruil voor de levering van het apparaat aan scholen, wordt de winnaar ertoe aangespoord om het apparaat te laten vervaardigen in Turkije. Het nieuws kwam naar buiten bij monde van Zafer Caglayan, de handelsminister van het land.

Volgens Bloomberg is Apple ertoe in staat Turkse fabrikanten aan te zetten tot de productie van accessoires voor de iPhone en iPad, zoals oordopjes en hoezen. Het is niet bekend of Apple dit voorstel doet ten koste van de iPad-productie zelf, die nu grotendeels in China wordt gerealiseerd.

Bloomberg laat eveneens weten dat Microsoft nog navraag doet over de mogelijkheden van het project en dat Intel eventueel belangstelling heeft bij het openen van een research & development-vestiging in Turkije.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2011, 19:58
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.