Smart Guard: iPhone-case met ingebouwde pepperspray

De iPhone-case Smart Guard heeft aan de zijkant een flesje pepperspray, zodat je deze altijd in de buurt van je iPhone hebt. De case is niet in Nederland toegestaan: pepperspray mag hier alleen door de politie gebruikt worden.

Pepperspray Guardian CaseEen case moet in de eerste plaats je iPhone beschermen tegen een lelijke valpartij, maar de Smart Guard gaat een stapje verder: naast het beschermen van je iPhone met een plastic omhulsel, kan de pepperspray aan de zijkant van pas komen wanneer je door ongure figuren wordt benaderd. Maar let op: gewone burgers mogen in Nederland niet zomaar met pepperspray op zak lopen.

Het idee achter de Smart Guard lijkt in het eerste opzicht misschien slim, maar wij maken ons eigenlijk meer zorgen voor de nare ongelukjes die met de case kunnen gebeuren. Je hoeft hem immers maar één keer verkeerd vast te houden terwijl je denkt op de slaapknop van je iPhone te drukken om ondergespoten te worden. Daarnaast kunnen een paar druppels van de spray in de buurt van je ogen al voor problemen zorgen – dat terwijl je de iPhone tijdens het bellen tegen je gezicht houdt.

Het is niet mogelijk om de Guardian Case in Nederland te bestellen – distributeur Piexon levert alleen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In Nederland mag alleen de politie in uitzonderlijke situaties pepperspray gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 21:01
Categorie Accessoires
Onderwerp hoesje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.