Proview wil met Apple schikken over iPad-kwestie

Proview zou willen schikken met Apple in een rechtszaak over het handelsmerk 'iPad'. Deze zaak zorgde er eerder nog voor dat de iPad in onder andere het zuiden van China door de rechter werd verboden.

iPad ChinaApple en Proview zijn op het moment verwikkeld in een rechtszaak over het handelsmerk ‘iPad’, die Proview in handen zou hebben. Een strijd die er eerder deze maand toe leidde dat Apple in het zuiden van China de iPad niet meer mocht verkopen en dat er zelfs een exportverbod op de loer lag. Proview heeft tegenover The Times of India laten weten te willen schikken met Apple. De zaak zou buiten de rechtszaal opgelost kunnen worden.

Proview’s advocaat zei letterlijk het volgende:

Wij bereiden ons op het moment voor op onderhandelingen [met Apple]. De rechtszaak zal voortzetten totdat wij een akkoord met elkaar bereiken.

De precieze aard van de onderhandelingen laat Proview nog in het midden staan, hoewel de advocaat wel zegt dat ze met vreedzame bedoelingen richting Apple zijn gestapt.

Analist Ben Cavender van China Market Research Group denkt dat Apple akkoord zal gaan met een mogelijke schikking van Proview, mits deze minder zal kosten dan de verloren opbrengsten van een verder uitgeoefend iPad-verbod.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 17:50
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.