Slimme lamp Ion toont geanimeerde iPhone-notificaties

Slimme lamp Ion ontvangt via Bluetooth notificaties van je iPhone, die worden getoond met bijzondere animaties.

Ion iPhone-lampEen lamp die met je iPhone kan verbinden is inmiddels helemaal niet zo gek meer. Onder andere Philips heeft inmiddels een slimme lamp op de markt die met een iPhone-app bediend kan worden. Kickstarter-project Ion komt met een alternatief in de vorm van een losstaande en slimme lamp, die via Bluetooth met de iPhone verbindt. Zo kun je niet alleen de kleur van de lamp veranderen, maar ook notificaties van je iPhone op de lamp ontvangen. Met aanrakingen op bovenkant schakel je over naar andere modi.

De app zorgt ervoor dat de lamp op een bepaalde manier verkleurt als je iPhone-berichten van bepaalde apps krijgt. Zo kan de lamp bijvoorbeeld kort groen gloeien bij een WhatsApp-bericht, of een blauwe puls afgeven bij een Facebook-notificatie. Een mogelijkheid die bezitters van Philips Hue-lampen wellicht bekend voorkomt: met behulp van IFTTT is het al mogelijk om lampen te verkleuren bij berichten, maar dit beperkt zich tot diensten die online beschikbaar zijn en door IFTTT worden ondersteund. De Ion-app stuurt notificaties van je telefoon door, al is de app volgens de makers nu nog gelimiteerd tot bepaalde, populaire apps.

De voorgestelde mogelijkheiden zijn hoe dan ook interessant: een weer-app kan bijvoorbeeld ook de huidige weersverwachting tonen door een felblauwe lucht of een regenstorm te simuleren. De lamp kan in zoveel detail het licht veranderen, dat je ook echt regeldruppels of sneeuwvlokken geanimeerd ziet vallen.

Ion weerapp regen sneeuw

Een microfoon op de Ion Smart Lamp laat de lamp ook meedansen op je muziek. Het opgevangen geluid pulseert dan op een vooraf ingestelde manier. De app maakt hiervoor gebruik van kleurprofielen, zodat je een disco kunt creëren met de door jou vooraf geselecteerde kleuren. Het gebruik van een microfoon betekent wel dat je muziek mogelijk vrij hard moet staan voordat geluiden worden opgepikt.

Een Ion-lamp is op Kickstarter te bestellen door minstens 199 dollar te doneren. Dat is vrij prijzig, al helemaal als je de 40 dollar aan verzendkosten meerekent. De verkoopprijs ligt ongeveer gelijk aan een Philips Hue-lamppakket, waarvan je er drie krijgt. Dat terwijl Philips net een goedkoper, niet van kleur veranderend alternatief heeft geïntroduceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2014, 21:02
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, lamp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.