Skype toont notificaties alleen nog op actieve toestel

Skype verstuurt voortaan alleen nog pushberichten op het apparaat dat je gebruikt.

Skype 5.0 header iPhoneMicrosofts chat- en belapp Skype is wat slimmer geworden door een grote technische ingreep aan de achterkant van de apps. Als je Skype op meerdere applicaties hebt openstaan, krijg je voortaan alleen een pushbericht op het toestel waar je voor het laatst op bezig was. Verstuur je een bericht aan een groep op de iPhone, dan ontvang je daar het volgende bericht op.

Op het blog van Skype is te lezen dat Skype op die manier de telefoon of de iPad wat minder onnodig wil laten trillen voor een pushbericht. Active endpoint is de naam die Skype aan de techniek heeft gegeven.

Daarmee loopt Skype net als de gisteren uitgebrachte Mac-versie van Mailbox, vooruit op de Handoff-functie die Apple gaat bieden in OS X Yosemite. Als je dadelijk een moderne Mac of MacBook met OS X Yosemite en een iPhone of iPad met iOS 8 hebt, komen pushberichten automatisch op de Mac binnen als je daarop werkt – en weer op de iPhone als je onderweg bent.

Skype noemt de vernieuwing zelf een van de vele stappen die moeten worden gemaakt met het nieuwe Skype. Dat vinden wij ook. Zo kunnen gebruikers van de nieuwe Skype-app en de oude versie, bijvoorbeeld op oude Windows-computers of Android-toestellen, elkaars foto’s niet meer openen. Die beelden die daartussen blijven hangen, komen in plaats daarvan ongewenst op internet te staan, toegankelijk voor iedereen. Ondertussen zijn de meeste andere pijnpunten van het nieuwe Skype wel verholpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 17:58
Categorie Apps
Onderwerpen handoff, skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.