Foto-aantekeningenapp Skitch integreert met andere apps op iPhone

Aantekeningen-app Skitch voor foto's en screenshots is voorzien van handige 'open in' functionaliteit en een knippen-optie.

Skitch aantekeningen-app iPhoneEr zijn honderden fotobewerkers op iPhone en iPad waarmee je een pijl op een foto of screenshots kan tekenen, maar weinig apps zijn zo handig als Skitch voor dit doel. De applicatie van notitiebolwerk Evernote was al lekker simpel om even een pijl, omcirkeling of censuur mee aan te brengen op een plaat. Maar nu is ie nog slimmer: Skitch 3.0.4 kan nu ook afbeeldingen bijsnijden en je kan Skitches direct doorsturen naar andere apps via de Open in-functie.

Zo kan je de bewerkte afbeeldingen bijvoorbeeld doorsturen naar Dropbox, openen in Instagram, openen in WhatsApp, verder bewerken met Afterlight en nog veel meer. Standaard werkt Skitch natuurlijk nog steeds samen met Evernote. Elke bewerking die je doet, komt terecht in een Evernote-notitieboek naar keuze. Vanaf de nieuwe versie kan je (eindelijk) ook een standaard notitieboek instellen waar keuze. Dat doe je bij de eerste keer aanmelden. Daarna verander je hem in de instellingen, waar nu een apart kopje Evernote is te vinden.

De laatste veranderingen vind je in de bewerkingen. Je kan nu alle annotaties van een foto verwijderen en de bijsnijd-functie vind je terecht in het menu met de drie puntjes. Als laatste verandering toont Skitch weer kaarten in het openingsscherm, waar je ook foto’s kan selecteren of ter plekke een nieuwe foto maakt.

Downloaden: Skitch (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2013, 14:29
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, skitch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.