Skitch: fotonotitie-app van Evernote krijgt slimme randen

Skitch, de foto- en PDF-aantekeningenapp van Evernote, introduceert een slim canvas. De foto of het document wordt daarbij automatisch vergroot.

Evernote Skitch PDF-documenten iPhone iPadSkitch, de door Evernote gekochte applicatie waarmee je aantekeningen kan maken op foto’s en PDF-documenten, is voorzien van een handige update. De applicatie voor iPhone en iPad vergroot voortaan automatisch het canvas waarop een afbeelding op document staat, als je meer ruimte nodig hebt voor aantekeningen bij het beeld of de tekst.

De update betekent dat je niet langer hoeft aan te modderen met het herpositioneren van je tekst en pijl omdat je anders een gedeelte van de foto niet meer ziet: je creëert nu gewoon extra ruimte. Er is echter nog een nieuwe optie die ervoor zorgt dat je aantekeningen niet meer in de weg hoeven te zitten van het originele beeld. Skitch kan vormen die je kan invoegen, waaronder ook pijlen, nu kleiner weergeven dan voorheen. Door een vorm met een pinchbeweging te verkleinen, duw je de dimensies terug en is een pijl, blok of cirkel minder nadrukkelijk aanwezig. De pijlen kregen sowieso een frisse lik in Skitch 2.6. Je ziet de kromming voortaan beter, zodat je ook beter ziet waar de pijl naartoe wijst.

Skitch kreeg halverwege april nog een echt grote update. De applicatie kreeg toen ook ondersteuning voor PDF-documenten naast afbeeldingen. Het maken van aantekeningen op PDF-bestanden valt echter onder het Premium-abonnement van Evernote, een dienst die gecombineerd gaat met extra mogelijkheden in de Evernote-app zelf. Je mag de functie eenmalig dertig dagen proberen.

Downloaden: Skitch (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2013, 20:43
Categorie Productiviteit
Onderwerpen aantekeningen, evernote, google documenten, pdf, skitch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.