Skitch voor iOS

Evernote stopt met Skitch voor iOS

Evernote stopt met Skitch voor iOS, Android en Windows. Ze willen zich meer focussen op Evernote zelf, de opslagdienst voor notities.

Skitch voor iOSBij de overname van apps kun je maar beter je hart vasthouden of je favoriete app nog wel blijft bestaan. Zo ook bij Skitch voor iOS: de app werd alweer in 2011 overgenomen door Evernote, die er nu een einde aan maakt. De Skitch-app voor Mac blijft gelukkig wel gewoon bestaan, maar lijkt niet meer verder te worden ontwikkeld.

Het einde van het jaar lijkt wel hét moment om afscheid te nemen van apps die niet presteren zoals het moederbedrijf had verwacht. Kortgeleden kondigde Dropbox aan dat ze stoppen met Mailbox en nu gaat Evernote afscheid nemen van Skitch. In een blogpost legt Evernote aan dat ze stoppen met de iOS-versie van Skitch, Clearly en Evernote voor Pebble.

Erg verrassend is het overigens niet: Evernote maakte in de jaren 2010 tot 2014 een stormachtige groei door als dienst om allerlei notities vast te leggen. Net toen de groei er grotendeels uit leek deed CEO Phil Libin een stapje terug. Dat was waarschijnlijk een geplande actie om wat saneringen te kunnen doorvoeren. Sinds Libin is opgestapt focust Evernote zich steeds meer op haar kerntaken. De Evernote Food-app werd eerder dit jaar al opgeofferd. Sommige functies werden overgeheveld naar de standaard Evernote-app.

Skitch voor iOS was handig als losse app

Skitch kreeg dit jaar nog wel vijf updates en was nog niet helemaal in de steek gelaten door Evernote. Maar duidelijk was al wel, dat de aandacht van het bedrijf elders lag. Zoek je een alternatief voor Skitch voor iOS, dan kun je onder andere de apps PinPoint en PointOut proberen (zie blokjes hieronder). Evernote zegt zelf dat de populairste functies van Skitch al in Evernote voor iOS te vinden zijn. Maar veel mensen zullen een gespecialiseerde app wel waarderen, want je wilt niet elk plaatje opslaan in Evernote.

Ook Skitch voor Windows, Windows Touch en Android gaan verdwijnen. Vanaf vandaag zullen er geen updates voor deze apps meer verschijnen en op 22 januari 2016 zullen ze uit de App Store worden gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2015, 22:01
Categorie Apps
Onderwerpen evernote, skitch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.