Teova icon

Nederlandse ov-app Teova nu voor Apple Watch

De Nederlandse ov-app Teova heeft nu ook een Apple Watch-versie. Hiermee bekijk je snel reisinformatie op het horloge.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Je kunt nu ook op de Apple Watch zien hoe laat de eerstvolgende trein, bus, tram of veerpont vertrekt. De Nederlandse ov-app Teova heeft in een update namelijk een Apple Watch-app toegevoegd, die draadloos verbindt met de bijbehorende iPhone-applicatie. In de app zie je de eerstvolgende ritten en trajecten op jouw station.

Teova Apple Watch 1 Teova Apple Watch 2

Je laat in de Teova-app weten of je wil reizen met de trein, bus, tram of metro. De app gebruikt je gps-locatie om te zien waar je bent, waarna de eerstvolgende mogelijkheden op het horlogescherm worden getoond. Je tapt op een reis om meer informatie te zien.

Teova Apple Watch Snelle blikEen Snelle blik laat je ook snel een opgeslagen reis bekijken. Heb je deze optie ingeschakeld, dan vind je op een scherm onder de klok informatie over je eerstvolgende, opgeslagen rit. Hierbij telt een klok af hoe lang het nog duurt tot de bus, trein, tram of metro vertrekt. Het opslaan van deze reizen werkt wat verwarrend: je moet in de iPhone-app aangeven dat je pushberichten wil van een reis, om hem in de Snelle blik te laten verschijnen.

Teova is misschien wel de eerste ov-app in Nederland die reisinformatie van meerdere vervoerders laat zien. Daarmee is ontwikkelaar Tim van Elsloo snel, maar dat wil niet zeggen dat alles vlekkeloos werkt. Tijdens een korte test op een Apple Watch, zijn we namelijk gestuit op een flink aantal bugs in de Apple Watch-app. Zo bleef de app op veek schermen hangen, waardoor we Teova opnieuw moesten starten. Dat zal vermoedelijk worden opgelost zodra Van Elsloo zelf een Apple Watch heeft bemachtigd om op te testen.

In de tussentijd is er nog een Nederlandse ov-app voor de Apple Watch in ontwikkeling: OV Delay. Hiervan verschenen eerder al de eerste beelden op iCulture. OV Delay verschijnt naar verwachting ergens in mei.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2015, 18:56
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.