SkateBack: iPhone-bescherming van skateboard-hout

De SkateBack is een beschermhoes voor de iPhone, gemaakt van houtsnippers van skateboards. Elke hoes heeft een eigen kleurpatroon.

skatebackEr zijn al iPhone-hoesjes van allerlei gerecyclede materialen voorbijgekomen op iPhoneclub, maar deze SkateBack is toch wel erg bijzonder. Deze bescherming voor de achterkant van je iPhone is gemaakt van ongebruikte houtsnippers van skateboards. Fabrikant Grove ging een samenwerking aan met MapleXO, een bedrijf dat al ervaring heeft met het maken van sieraden van skateboardsnippers. De covers die eruit zijn ontstaan, zijn voor 100% gemaakt van materiaal dat anders op de vuilnisbelt of in de open haard zou zijn beland.

skateback hoesjeDe houtsnippers zijn afkomstig van PS Stix, een bedrijf dat 4.000 skateboards per dag maakt. Ze produceren zoveel houtsnippers dat je er wekelijks een stadsbus mee zou kunnen vullen.

Er zijn drie kleurenschema’s: vibrant (kleurrijk), calm (beige met geel en groen) en neutral (beige met zwart- en bruintinten). Omdat de houtsnippers niet steeds in dezelfde volgorde worden gelegd is elk hoesje anders. Overigens biedt de hoes geen volledige bescherming. Alleen de achterkant krijgt een extra beschermlaag, waardoor je iPhone een paar millimeter dikker wordt. En dan is er ook nog de prijs… dit handgemaakte beschermhoesje kost $49,00 en ligt binnen 2 tot 4 weken op je deurmat.

Meer info: Grove

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2012, 22:30
Categorie Accessoires
Onderwerp skateboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.