E-GO Cruiser: elektrisch skateboard met iPhone-app

De E-GO Cruiser is een elektrisch skateboard met iPhone-bediening. Via Bluetooth synchroniseer je de

e-go_cruiser_ridingDe E-GO Cruiser is een longboard (een extra lang skateboard) dat binnenkort voor 600 euro in de winkel ligt. Het bijzondere is dat je er een afstandsbediening bij krijgt geleverd Γ©n dat je alles met een iPhone-app via Bluetooth kunt besturen. De app toont batterijtemperatuur, regelt de snelheid en laat zien hoe ver je hebt gereden.

e-go_cruiser_standingHet lijkt een ideaal vervoermiddel om naar werk of school te gaan, want de batterij houdt het 180 minuten lang vol en je bergt de 96 centimeter lange E-GO Cruiser na gebruik makkelijk op. Bergop rijden kan ook: de 400 Watt sterke motor kan hellingen tot 10 procent aan. Het speeltje komt nog deze maand op de markt en wordt gemaakt door een bedrijf uit Hongkong, dat ook onderdelen verkoopt voor als er iets stuk gaat.

Een extra battery pack kost bijvoorbeeld €215, een rol griptape €10. Nu zul je misschien zeggen: voor 600 euro koop ik ook makkelijk twee fietsen of een tweedehands scooter. Dus waarom dit? Helemaal waar. De E-GO Cruiser lijkt dan ook vooral bedoeld voor de verwende hipster die alles al heeft en zich niet in het zweet wil werken. Met een bereik van 30 kilometer rijd je makkelijk een week lang door de stad, zonder bij te laden. En mocht de batterij leeg zijn, dan stap je met longboard en al makkelijk op de bus of in de tram. Bijkomend voordeel: na de eerste investering van 600 euro kost het nog nauwelijks geld: het kost nog geen cent per kilometer en het is ook nog milieuvriendelijk.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2014, 12:50
Categorie Accessoires
Onderwerp skateboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.