Siri kan in iOS 6 ook helpen bij foto’s maken

In iOS 6 heb je de mogelijkheid om met Siri foto's te maken. Na het geven van het commando vraagt Siri welke camera-app je wilt gebruiken.

siri camera startenSiri kan restaurants opzoeken en herinneringen inplannen, maar één ding lukte tot nu toe nog niet: de camera-app openen. Als je in iOS 5 Siri vraagt: “Siri take a picture”, krijg je als reactie: “Sorry, I can’t take your pictures for you” of een variant daarop, “I’ll leave the picture taking to you”. In iOS 6 gaat dat veranderen, ontdekte onze tipgever, die niet met naam genoemd wil worden. Als je dezelfde vraag aan Siri op een iOS 6-apparaat stelt, begrijpt Siri wat je bedoelt en krijg je een keuze uit aanwezige Camera-apps.

Dit lijkt handig voor groepsfoto’s waarbij je ook zelf in beeld wilt zijn, maar toch gaat dit niet helemaal lukken. Je moet nog steeds Siri handmatig activeren door op de homeknop te drukken en nadat Siri de gewenste camera-app heeft opgestart moet je ook nog op de sluiterknop of de volume plus-knop drukken om daadwerkelijk de foto te maken – al zijn daar vast trucs voor te verzinnen.

siri foto maken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 21:31
Categorie iOS
Onderwerpen camera, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.