TomTom rijdt in België, Frankrijk en Duitsland met ‘Street View’-auto

TomTom rijdt in België, Frankrijk en Duitsland in Street View-achtige auto's. Het zou te maken kunnen hebben met het maken van straatfoto's voor Apple's kaartendienst.

tomtom streetviewSinds eind vorig jaar zijn ze gesignaleerd en de laatste tijd verschijnen ze steeds vaker: auto’s van TomTom met een flinke camera-installatie op het dak. De VW Transporters zijn al gezien in België, Frankrijk en Duitsland en zijn voorzien van een 360 graden-camera. Ze doen denken aan de Street View-auto’s waarmee Google rondrijdt. Als we vóór de presentatie van iOS 6 een dergelijke auto hadden zien rijden, hadden we misschien de schouders opgehaald. Maar nu de samenwerking met Apple bekend is gemaakt, is het denkbaar dat TomTom niet alleen voor zichzelf beeldmateriaal van het wegennet aan het verzamelen is, maar bezig is om een StreetView-variant voor Apple te maken.

In Apple’s eigen kaartendienst ontbreekt namelijk de Street View-functie. De website iPhone-ticker kreeg bovenstaande foto in handen en informeerde bij TomTom waar de beelden op straatniveau voor zijn bedoeld. Maar het bedrijf wilde weinig erover loslaten: “De opgenomen beelden zijn bedoeld voor intern gebruik en worden niet voor commercieel gebruik vrijgegeven. TomTom gebruikt de opnames om het reeds beschikbare databestand efficiënter uit te bouwen en het digitale kaartmateriaal te actualiseren”. Hierbij kan best gaan om Street View-beelden die ooit in de TomTom-navigatiesoftware zullen verschijnen. Maar het zou ons ook niet verbazen als TomTom op pad is om Apple van wat meer beeldmateriaal te voorzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 23:01
Categorie iOS
Onderwerpen apple, streetview, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.