Simply Piano app-icoon

Simply Piano: de ‘Duolingo’ om snel piano te leren spelen

Met Simply Piano leer je pianospelen en krijg je real-time feedback over je kwaliteiten. De app gebruikt daarbij de aanpak van Duolingo.

Simply Piano app-icoonIs pianospelen niet jouw sterkste kant, maar zou je er dolgraag goed in willen worden? Dan is de nieuwe gratis iPhone-app Simply Piano misschien dé uitkomst. Met deze kleurrijke en vrolijk vormgegeven app moet iedereen op eenvoudige wijze piano kunnen leren spelen. Simply Piano is volgens de makers van Joytunes de ‘Duolingo van het pianospelen’.

Simply Piano: kleurrijk met real-time feedback

Met Duolingo kun je gratis en voor niks op een gemakkelijke en toegankelijke manier allerlei talen leren. Via een cartoonesk uiterlijk ga je steeds een stapje verder in het leren van een taal. Simply Piano neemt deze aanpak over, maar dan om te leren pianospelen.

Met deze gratis app leer je stap voor stap de basisprincipes van het bespelen van dit instrument. De app alleen is echter niet voldoende, aangezien je een echte piano of MIDI-keyboard nodig hebt om van start te gaan. Via de microfoon van je iPhone luistert de app mee hoe jij piano speelt en aan de hand daarvan leer je het instrument beter bespelen. De app fungeert dan ook als een soort virtueel notenboek, hoewel het kunnen lezen van noten geen vereiste is. Ook leer je er echte nummers mee spelen, zoals ‘We Are The Champions’ en ‘Jingle Bells’. Je hebt nog net genoeg tijd om aan de slag te gaan, zodat je op eerste kerstdag als een ervaren pianist kunt klaarzitten achter de piano.

Simply Piano: leer makkelijk pianospelen

Simply Piano is vandaag de populairste app op productensite Product Hunt en kan rekenen op een hoop positieve reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2015, 19:15
Categorie Apps
Onderwerpen creativiteit, muziek maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.