ShocktoberFest: eerste pretpark met iPhone-interactie

Shocktoberfest is het eerste interactieve pretpark waarmee je met de iPhone allerlei animatronics-poppen kunt bewegen en zelf mensen aan het schrikken kunt maken, vanaf je iPhone.

shocktoberfestShocktoberFest is een jaarlijks terugkerend Halloween-evenement in Pennsylvania. Er zijn spookhuizen, achtbanen en andere kermisattracties met een horrorthema te vinden. Een soort kruising tussen de Amsterdam Dungeon en Oktoberfest dus. Shocktoberfest bestaat al 15 jaar en trekt elk jaar horden bezoekers. Als eerste ‘pretpark’ ter wereld gaat Shocktoberfest overstappen op interactieve attracties, waarbij je de iPhone kunt gebruiken om effecten aan te sturen.

Zo is er bijvoorbeeld de wachtrij van de attractie Toxic Asylum Haunted House, waar een animatronic zombie-robot buiten het directe zicht is opgesteld. Met een druk op de ‘Boo’-knop op de iPhone kun je lichtflitsen activeren, waarbij de zombie uit zijn schuilplaats tevoorschijn komt en bezoekers die toevallig in de buurt staan de stuipen op het lijf jaagt. Bezoekers krijgen op die manier de macht in handen. Je kunt vrienden of wildvreemden laten schrikken, op de momenten die je zelf kiest. Vanaf dinsdag zijn de interactieve iPhone-mogelijkheden beschikbaar in de iScareYou-attracties.

Volgens een medewerker van Shocktoberfest gaat dit grote invloed hebben op de interactiemogelijkheden die andere pretparken aanbieden.

Hieronder zie je een promofilmpje van Shocktoberfest 2009 (de iPhone-mogelijkheden zijn daarin niet te zien):

Meer info: Reuters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2009, 20:27
Categorie iDevices
Onderwerpen halloween, horror, pretpark

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.