PogoPlank: nieuw idee voor een Springboard-vervanger (jailbreak)

PogoPlank is een nieuw idee om de Springboard van de iPhone te vervangen door een handig wiel met categorieën. PogoPlank kan worden voorzien van een eigen thema en werkt nauw samen met Winterboard.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pogoplank iphoneOntwikkelaar Jaywalker is bezig met een nieuwe applicatie die het makkelijker moet maken om applicaties op je iPhone terug te vinden. Het dient als vervanger voor de standaard Springboard met icoontjes, van Apple zelf. In plaats van pagina’s en pagina’s met onoverzichtelijke icoontjes heeft Jaywalker PogoPlank bedacht: een wiel met categorieën ontdekt, waar je doorheen kunt bladeren. Het grote voordeel ten opzichte van Categories is, dat je PogoPlank niet hoeft te openen.

Het is altijd actief op je Springboard-interface. Het mooie is verder, dat PogoPlank kan worden voorzien van allerlei thema’s, zodat designers aan de slag kunnen gaan met het maken van diverse thema’s. De drie beste thema’s zullen worden meegeleverd wanneer PogoPlank officieel wordt uitgebracht.

PogoPlank werkt nauw samen met Winterboard. Winterboard zorgt daarbij voor de icoonthema’s, achtergronden en het lockscreen en PogoPlank-thema’s zorgen voor de weergave van het categorieënwiel, de mappen en de lijsten. Op Qik is een eerste demo te zien van PogoPlank. De ontwikkelaar heeft beloofd om 48 uur na publicatie van deze video de applicatie uit te brengen, maar of dat gaat lukken is nog even afwachten.

pogoplank iphone

Meepraten kan via IRC (irc.chronic-dev.org/#pogoplank), er is een Twitter-account (@pogoplank) en een website Pogoplank.com, waar op dit moment nog niet zoveel te zien is.

Tipgever: @iMario_

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:03
Categorie Jailbreak
Onderwerpen applicaties, interface, springboard, winterboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.