Shirt Scan: shirt met QR-code scannen met je iPhone

Shirt Scan is een nieuw idee om multimedia via T-shirts beschikbaar te stellen. Door de shirts te scannen krijg je artikelen, foto's en video's te zien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

shirtscan iphoneHet Amerikaanse bedrijf Anvil heeft iets nieuws bedacht: Shirt Scan. Dit houdt in dat er een QR-code bij een T-shirt wordt afgedrukt, die je met een iPhone-applicatie kunt scannen. Er komt dan allerlei extra content en beeldmateriaal beschikbaar. De QR-code kan op het shirt zelf, een label of hangtag worden afgedrukt. Shirt Scan is af te stemmen op een merk, een klant, winkelier of campagne. Consumenten kunnen bijvoorbeeld artikelen, foto’s of video’s te zien krijgen, zodat het dragen van een shirt leidt tot interactie en meer beleving. In een marketingcampagne kan zo’n QR-code bijvoorbeeld worden gebruikt voor storytelling, het vertellen van een verhaal rondom je product.

De Shirt Scan-applicatie is gratis te downloaden uit de App Store. Na het scannen van een T-shirt met de QR-code krijg je meteen de extra content tot je beschikking. Voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar heeft Anvil nog iets extra’s gedaan: zij kunnen via TrackMyT.com de herkomst van hun T-shirt achterhalen, vanaf het katoenzaadje totdat het kledingstuk in de winkel ligt.

De shirts zijn in Nederland te koop bij E-Quality.

shirt-scan-screens

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2011, 17:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen qr-code, t-shirt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.