Shiftwear

Deze sneakers met E-Ink schermen versier je met een iPhone-app

Versier je schoenen met animaties en foto's met Shiftwear. Deze futuristische sneakers hebben een E-Ink scherm dat in verbinding staat met een iOS-app.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Shiftwear

In de jaren negentig maakte je de blits met lampjes in de zolen van je schoenen, maar daar kun je nu niet meer mee aankomen. ShiftWear gaat een flinke stap verder. Deze sneakers hebben flexibele HD-kleurenschermen aan de zijkanten, die je met een app bedient. Via je iPhone projecteer je er allerlei animaties op.

Dankzij de interactieve E-Ink-schermen zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je ze in een handomdraai van kleur laten veranderen, maar zijn er ook andere dingen mogelijk. Laat bijvoorbeeld een animatie loopen waardoor het lijkt alsof je schoen langzaam maar zeker afbrokkelt.

View post on imgur.com

Animaties op je schoen

De schermen van E-Ink staan in directe verbinding met de ShiftWear iOS-app. Daar je ook zelf animaties en ontwerpen naar uploaden. Als je wat minder creatief bent, heb je ook de keuze uit allerlei verschillende designs van ontwerpers, die via de app te koop aangeboden worden.

Alle opbrengsten gaan naar de ontwerper van de animatie. Hiermee hoopt Shiftwear dat mensen er nieuwe designs voor blijven maken.

De sneakers zijn waterproof en kunnen ook gewoon uitgewassen worden. De E-Ink schermen zijn energiezuinig, en verbruiken erg weinig energie als je er een stilstaande afbeelding op zet. Gemiddeld gaat de batterij 30 dagen mee. Op de Indiegogopagina wordt bovendien gesproken over een techniek waarmee je de schermen oplaadt door simpelweg met de schoenen rond te lopen.

ShiftWear op Indiegogo

Op Indiegogo wordt op dit moment geld ingezameld voor de futuristische schoenen. Door daar te doneren kun je aan een Limited Edition komen, waar er slechts tweeduizend van worden gemaakt. Deze speciale versie bestaat volledig uit E-Ink, zodat je ook de neus en bovenkant van de schoen kunt vullen met animaties.

Een normaal exemplaar ontvang je via Indiegogo bij een donatie van 150 dollar, exclusief vijftig dollar internationale verzendkosten. In totaal ben je dus zo’n 189 euro kwijt voor een paar. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, zoals een lage en hoge schoen. Omdat het hier om een Indiegogocampagne gaat is het natuurlijk nog wel de vraag of alle gemaakte beloften nagekomen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2015, 14:28
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.