selfie-stick-rollei

Selfie-stokken van Hama en Rollei: hulpstukken voor betere zelfportretten

Hama en Rollei hebben selfie-stokken aangekondigd voor de iPhone. Maak betere zelfportretten door je arm te verlengen.

hama-selfie-stokAls consumentenmerk Hama zich op een nieuwe trend stort, dan weet je dat het echt mainstream is geworden. Maar ook het iets sjiekere merk Rollei waagt zich eraan: de selfie-stok. Voorheen zag je die selfie-stokken vooral bij mensen met een dure GoPro-camera. Met een iPhone werkt het natuurlijk ook prima, al moet je wel een oplossing verzinnen om de iPhone stevig aan de stok vast te maken. Maar daar hebben Hama en Rollei iets voor bedacht.

Bij beide fabrikanten moet je een set aanschaffen: bij Hama betaal je 30 euro voor de selfie-stok, plus nog eens 10 euro voor het iPhone-houder. Rollei is iets duurder: de stok kost 55 euro en de houder 17 euro. De armverlengers zijn compact op te vouwen tot een staaf van 30 centimeter. Het idee van een selfie-stok zal duidelijk zijn: door een stok te gebruiken krijg je meer afstand tussen de camera en je gezicht, zodat je met een grotere groep mensen in beeld past. Het voorkomt ook het effect van ‘arm in beeld’, al is dat tegelijk een van de charmes van een selfie: het moet er spontaan uitzien. De selfie-stokken van Hama en Rollei liggen vanaf september in de winkel en zijn beide voorzien van een 1/4-inch bevestiging. Je kunt er dus een gewone camera aan bevestigen, maar ook een GoPro of een iPhone met bijbehorend hoesje.

hama-stok-handvat

Wie niet kan kiezen tussen Hama en Rollei, kijkt eerst naar de prijs: bij het wat saaie budgetmerk Hama ben je voor 40 euro klaar, bij Rollei betaal je ook voor de naam: ruim 70 euro ben je kwijt. De Hama-stok is met z’n 160 gram lichter van gewicht dan de Rollei, die 185 gram weegt. In ingeschoven toestand zijn ze allebei 30 centimeter lang, maar zodra je de stok uitschuift is er verschil: de Hama Monopod Selfie is maximaal 90 centimeter, de Rollei Selfie-Stick maximaal 94,5 centimeter. Dat verschil is echter te verwaarlozen. Eigenlijk valt de Rollei-stick nog het meest in de smaak: die is verkrijgbaar in meerdere kleurtjes en heeft zelfs knoppen aan het handvat, waarmee je de foto kunt maken. De houder van Hama is zwart en nogal saai-technisch van uitstraling, zoals wel meer producten van deze fabrikant. Kortom: hipsters gaan voor Rollei, praktisch ingestelde budgetkopers gaan voor Hama.

rollei-selfie-stokken

Wie niet zo dol is op selfies, kan deze armverlengers ook gebruiken om beter te filmen als je in een mensenmassa staat. Je stoort er omstanders bovendien minder mee, dan met een omhooggestoken iPad. Na de Photokina-beurs moeten deze selfie-stokken overal verkrijgbaar zijn.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2014, 10:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen fotografie, selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.