scott forstall

Scott Forstall: ‘Ik ben nog bevriend met duizenden Apple-medewerkers’

Voormalig iOS-baas Scott Forstall heeft voor het eerst sinds zijn vertrek gesproken over zijn tijd bij Apple. Hij is positief.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

scott forstallVoormalig topman Scott Forstall heeft voor het eerst gesproken over zijn tijd bij Apple, sinds hij in 2012 vertrok. In een interview met de Wall Street Journal zegt Forstall dat hij blij is met hoe het nu met Apple gaat en dat hij ontzettend trots is op duizenden medewerkers bij het bedrijf.

Het interview met The Wall Street Journal gaat vooral over Forstall’s nieuwe werkleven. De voormalige Apple-softwarebaas is een producer voor een musical op Broadway. In het artikel zegt Forstall kort het volgende over Apple:

Ik ben zo trots op de duizenden mensen met wie ik heb gewerkt [bij Apple] en met wie ik nog steeds bevriend ben. Ik vind het fantastisch dat ze nog steeds geweldige en geliefde producten uitbrengen.

Forstall is in het interview positief wat betreft zijn relatie met Apple. Opmerkelijk, want de uitspraak komt nadat er jarenlang geruchten waren over zijn vertrek. Forstall kon volgens bronnen niet langer door één deur met Tim Cook en de rest van de Apple-top, nadat Steve Jobs was overleden. Toen Forstall weigerde om een excuusbrief te tekenen voor het falende Apple Maps, zou Cook hem de deur hebben gewezen.

In zijn tijd bij Apple was Forstall hoofdverantwoordelijk voor iOS. Hij was de man achter het skeuomorfische ontwerp van iOS 6 en eerder, met bijvoorbeeld de lederen stiksels in de agenda-app. Toen hij vertrok, werd dit design met iOS 7 ingeruild voor een plat en minimalistisch alternatief gemaakt door Jonathan Ive. Inmiddels is Forstall adviseur voor Snapchat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2015, 19:59
Categorie Achtergrond
Onderwerp scott forstall

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.