Samsung wil prijs Galaxy Tab 10.1 verlagen vanwege iPad 2

Samsung voelt de hete adem van Apple in de nek en zou besloten hebben om de prijs van de Samsung Galaxy Tab 10.1 te verlagen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

samsung galaxy tabDrie weken geleden zetten de grote telecomfabrikanten hun aanval in op de tabletmarkt, maar nu de iPad 2 is onthuld zullen ze hun plannen weer moeten bijstellen. Uit Korea komt het bericht, dat Samsung de prijs van de Samsung Galaxy Tab 10.1 wellicht naar beneden gaat bijstellen. Ze gaan dat doen om beter te concurreren met de iPad 2. De iPad 2 ligt al vanaf 11 maart in de winkel, maar de Galaxy Tab 10.1 moet nog wachten tot het volgende kwartaal. Qua afmetingen is de Galaxy Tab 10.1 ongeveer vergelijkbaar met de iPad. Er zijn nog geen prijzen bekendgemaakt voor de 10,1 inch Galaxy Tab, maar Samsung zal de prijs van de tablet moeten verlagen tot 499 of lager om te kunnen concurreren met de iPad.

De 7-inch Galaxy Tab kostte bij de introductie 749 euro. Samsung kijk ook met afgunst naar het uiterlijk van de nieuwe iPad, die 33 procent dunner is dan de vorige generatie iPad. Ter vergelijking: de iPad 2 is 8,8 millimeter dik, terwijl de Galaxy Tab 10.1 meer dan een centimeter dik is. Beide apparaten wegen wel hetzelfde: 600 gram.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 15:22
Categorie iDevices
Onderwerp samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.