Samsung wil niet schikken met Apple

Samsung zegt niet te willen schikken met Apple in de lopende patentzaken. Het bedrijf zei dit in reactie op de schikking die Apple met HTC trof.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Shin Jong-KyunSamsung zegt niet te willen schikken in de lopende patentzaken met Apple. Dit zegt het bedrijf in reactie op een schikking die Apple trof met HTC, waarbij ook patenten centraal stonden. Daarmee lijkt Samsung zijn hoop te vestigen op de rechter, die zich op het moment onder andere richt op een hoger beroep bij een Amerikaanse rechtszaak. Hierbij kreeg Samsung eerder een boete van ruim 1 miljard dollar.

Samsung-topman Shin Jong-kyun zegt het volgende:

Het klopt misschien dat HTC akkoord is gegaan met een schikking waarbij ze 276 miljoen dollar aan Apple betalen, maar wij zijn dit niet van plan.

Apple en Samsung zijn verwikkeld in meerdere rechtszaken verspreid over een aantal landen, waarbij vaak het gebruik van bepaalde patenten centraal staat. Zo werd Samsung er bijvoorbeeld van beschuldigd het ontwerp van de iPhone en iPad te hebben nageaapt met bepaalde smartphones en tablets.

Hoewel de details rond de schikking met HTC niet openbaar zijn gemaakt, werd er al vrij snel beweerd dat HTC aan Apple 6 tot 8 dollar per verkochte Android-smartphone moet betalen. Dit zou neerkomen op tussen de 180 en 280 miljoen dollar per jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:50
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.