Honda ontwikkelt elektrische mini-auto met tabletdashboard

Honda gaat een elektrische mini-auto ontwikkelen, waarbij het dashboard wordt vervangen door een tablet. De tablet wordt via zonnepanelen opgeladen.

Honda_Micro_Commuter_PrototypeDe Japanse autofabrikant Honda is bezig om een mini-auto te ontwikkelen, die geen normaal dashboard krijgt. In plaats daarvan is een tablet aanwezig voor het aflezen van meters en navigatie. Honda gaat begin volgend jaar beginnen met de test. Welke tablet zal worden gebruikt, willen ze nog niet loslaten. Wel is het zo dat de tablet met zonnepanelen op het dak wort opgeladen. In de elektrische mini-auto is ruimte voor één persoon, die met een snelheid tot 80 kilometer per uur van en naar het werk kan rijden. Er is een kleine achterbank aanwezig voor een tas boodschappen of kleine kinderen. Honda denkt ook dat de auto geschikt is voor ouderen en bezorgdiensten. De accu levert een actieradius van 60 kilometer.

Hij is 2,5 meter lang, 1,25 meter breed en 1,40 hoog. De accu, motor en andere techniek is in de vloerplaat verwerkt, waardoor Honda de vrijheid heeft om het bestuurdersgedeelte op verschillende manieren te ontwerpen, afhankelijk van de doelgroep. De Honda mini-auto is op nog meer manieren te gebruiken: als je thuis komt kun je de batterij opladen en voor andere toepassingen gebruiken. Hij gaat voldoen aan de Europese eisen voor de L7-categorie vierwielers. Dat betekent dat hij minder dan 400 kilo exclusief accu gaat wegen en de motor maximum vermogen van 15 kW levert.

Afgelopen oktober liet concurrent Toyota een soortgelijke auto zien met de naam Smart INSECT. Die werkte met smartphones, die verbinding maken met Toyota’s clouddiensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2012, 10:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen auto, tablets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.