Lumen: Nog een iPhone-bestuurbare LED-lamp

De Lumen is een LED-lamp die je kunt bedienen van je iPhone via Bluetooth 4.0. De lamp gaat de concurrentie aan met twee onlangs aangekondigde alternatieven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

LumenDe Lumen is een nieuwe LED-lamp die je kan besturen met je iPhone. Hij gaat de concurrentie aan met onder andere de Philips Hue en de LIFX, twee lampen die je op soortgelijke wijze ook kunt beïnvloeden. De Lumen verschilt echter op één manier van de gevestigde orde: deze lamp maakt niet gebruik van Wi-Fi, maar van Bluetooth 4.0 om met je iPhone te verbinden. Dit brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Zo hoef je niet met een specifiek Wi-Fi-netwerk verbonden te zijn, maar moet je ook binnen een bepaalde afstand zijn om de lamp te besturen.

Je kunt de Lumen met je iPhone in- en uitschakelen en van kleur laten veranderen. Bij het selecteren van de gewenste kleur kun je kiezen uit een spectrum aan kleuren. Het is ook mogelijk om de lamp als wekker te gebruiken door hem in een tijdspanne van 5 tot 15 minuten langzaam feller te laten worden.

Geïnteresseerden kunnen op Indiegogo geld doneren om een Lumen te bemachtigen. Vroege donateurs kunnen rekenen op één lamp bij een donatie van 59 dollar. Is deze goedkope variant uitverkocht, dan kost de lamp 69 dollar. Beide bedragen zijn inclusief verzendkosten. Het geld wordt pas van je creditcard gehaald als het project zijn beoogde minimumbedrag van 110.000 dollar op 12 december heeft ingezameld.

Volgens iPhoneclub-lezers zijn de Lumen-lampen op het moment te bekijken bij GLOW in Eindhoven, een expositie over licht. Vreemd genoeg staan de lampen niet op het programma vermeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2012, 9:57
Categorie Accessoires
Onderwerp bluetooth

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.